2011. január 23.

Töki pompos

Megmaradt pár szem főtt krumplim, és fel akartam használni. Jó ötletnek tűnt őket egy töki pomposba beépíteni.

Egy fél tepsi pompos
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 közepes méretű krumpli megfőzve, kihűtve és lereszelve
1 ek olaj
1 tasak szárított élesztő
langyos víz (kb 2,5-3 dl)


2 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
só, bors
2 fej hagyma
10 dkg bacon

Elkészítés:
A lisztből, krumpliból, olajból és élesztőből tésztát gyúrok annyi víz hozzáadásával, hogy a végeredmény rugalmas legyen, de ne túl lágy. Viszonylag sok só kell bele, mert a krumpli "felszívja". A tésztát duplájára kelesztem. Közben a tejfölt kikeverem a fokhagymával, sóval, borssal, és belekeverem a sajtot. A hagymát félbevágom és vékonyan felszeletelem, a bacont kisebb darabokra vágom.
A megkelt tésztát még egyszer átgyúrom, tepsi méretűre nyújtom, megkenem a tejföllel, rászórom a hagymát és a bacont. 200 fokon fél órát sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése