|
15 dkg üvegtészta
1,25 l zöldségleves
egy ág citromfű (egyben)
2 kaffir lime levél apróra vágva
1 chili kimagozva, apróra vágva
egy kis darab friss gyömbér
mini padlizsán (a fürtös kis bogyók a képről)
apró lila és fehér padlizsánok
okra
bébi kukorica
2 csirkemell csíkokra vágva
2 dl kókusztej
friss koriander
Elkészítés:
A zöldségleveshez adom a fűszereket, pár percig főzöm, majd beledobom a csirkét. Ha megfőtt a hús, mennek bele a zöldségek, amiket csak egy kicsit főzök, hogy még roppanósak maradjanak. Végül lehúzom a tűzről, ekkor adom hozzá a kókusztejet. Kiveszem a citromfüvet.
Az üvegtésztához sós vizet forralok, leforrázom vele a tésztát, és 3 percig hagyom, hogy megszívja megát (nem főzöm).
Tálaláskor a leveses tálka aljára teszek tésztát, ezt nyakon öntöm a levessel, és megszórom korianderrel.
|
Hú, de megkóstolnám! De hova tűnt a Szerzőtárs?
VálaszTörlésSzerzőtárs a nagy főzésben nem ér rá meg is írni a dolgokat :)
VálaszTörlésMi az az okra? Vagy ezt a keleti boltban mindenki tudja?
VálaszTörlés