2010. június 7.

Japán tészta saláta

Mindketten már blogolunk egy ideje, és igen, szoktunk arról is írni, hogy miket főztünk, mi jókat ettünk. Úgy éreztük, hogy eljött az ideje ezeket egy helyen gyűjteni. 

Nem igazán tudom, hogy mi a rendes neve ennek a tésztának, Ausztráliában élő barátainktól tanultuk, akik sokszor készítenek ázsiai ételeket. Már elsőre is nagyon ízlett, azóta állandó szereplő nálunk.

Hozzávalók:
25 dkg tészta
4 evőkanál pácolt gyömbér
4 evőkanál rizs borecet
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál napraforgóolaj
6 evőkanál piritott szezámmag

A tésztát kifőzőm, ha nagyon forr, egy pohár hideg vízzel hűtőm a főzővizet. Miután kifőtt (mi al dente szeretünk minden tésztát), hideg vízzel átmosom, hogy ne ragadjon. 
A többi hozzávalót összekeverem, ráöntöm a tésztára és kész.

Hidegen az igazi, érdemes hűtőbe tenni tálalas előtt. A hozzávalókat a Fővám téri csarnok ázsiai boltjában vettem, bár rizs borecetet ott sem találtam. Így ezt rizsolajjal és sima borecettel váltottam ki (mind a kettőből 4-4 kanállal tettem az öntetbe). 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése