2011. június 28.

Nyári bögresüti

A bögresüti egy nagyon hálás dolog, mert elronthatatlan, viszont a végtelenségig varálható. Íme a recept (eredetileg talán a Mindmegettéről, de már nem emlékszem, és amúgy is fejből csinálom), és egy szokásosan pocsék kép.


Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurt vagy kefír (A kiürült poharat elmosom, és ezzel mérem a többi hozzávalót.)
2 pohár liszt
1,5 pohár cukor
0,5 pohár olaj
2 tojás
1 tasak sütőpor --- idáig tart az alaprecept
15 dkg fagyasztott erdeigyümölcs
1 citrom lereszelt héja, és egy fél leve
1 narancs lereszelt héja, és egy fél leve
5 dkg darált dió vagy mogyoró
1 rúd vanília kikapart pépje

Elkészítés:
Összekeverek mindent az alaptésztához, hozzáadom a citrusféléket, a vaníliát és olyan 3 dkg-ot a dióból. A maradék dióban megforgatom a gyümölcsöket, mintha liszt lenne, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára. 180 fokon tűpróbáig sütöm, illetve én egy picit hamarabb lezárom, de bent hagyom a sütőben hűlni a sütit, így még szaftosabb marad.

Téli verzió:
A tésztához adok 2-3 ek keserű kakaóport, pár tk őrölt fahéjat és egy pici szegfűszeget, beleszórok csokikockákat (megbolondítja a tűpróbát, de sebaj), illetve belereszelem egy narancs héját. Sütéshez érdemes a citrusok héját használni, mert sokkal intenzívebb az ízük, mintha csak a levét tenném bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése