2011. június 27.

Töltött pita

Nagyon gyors, és eléggé nyári kaja a mindenféle töltelékekkel megáldott pita (feltéve, ha a pitát készen veszi az ember, vagy megkéri a Zsilinszky Fannit, hogy süssön neki, mert az lesz a legjobb).

A pitában volt csirke, főtt tojás, retek és "hamis tzatziki", de a lehetőségek tárháza természetesen végtelen. Ezúttal - is - közel-keletire vettem a figurát, mert azt nagyon szeretjük. A csirkét csíkokra vágtam, szójaszósz és Ras al-Hanut keverékébe pácoltam, majd vaslábosban megsütöttem, hogy egy kicsit lepiruljon. De a dologban az igazi mestermű a "hamis tzatziki" lett véletlenül, pedig igazi maradékfeldolgozó akció volt.

"Hamis tzatziki"

Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
1-2 újhagyma
1 paradicsom
1 ek friss koriander
1 pohár natúr joghurt vagy kefír
só, bors

Elkészítés:
Nagy lyukú reszelőn lereszelem a cukkinit, felaprítom az újhagymát, és kockára vágom a paradicsomot. Összekeverem ezeket a joghurttal, sózom-borsozom, és megszórom vágott korianderrel. Ha nem elég savanykás - ez a joghurttól függ -, teszek hozzá egy kis citromlevet. Jól behűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése