2010. augusztus 28.

Pasta carbonara, a klasszik

Ez egy nagyon egyszerű recept, ha 7 perces tésztával van dolgom, akkor 10 perc az egész. És a legfontosabb: a pasta carbonarának az ég világon semmi köze a tejszínhez! Soha nem is látott olyat.


Hozzávalók 2 főre:
25 dkg tészta
6 dkg bacon
1 fej hagyma
2 tojás
bors, oregánó

Elkészítés:
Kifőzöm a tésztát. Ollóval egy centis csíkokra vágom a bacont, és egy lábosban kiolvasztom a zsírját. Közben apróra vágok egy fej hagymát, és a baconhöz adom. Általában a bacon eléggé sós, tehát csak egy kis bors és oregánó kell az ízesítéshez. Ha megfőtt a tészta, akkor a hagymás-baconös egyveleggel összeforgatom, lehúzom a tűzről, és belekeverek két tojást. A tészta melegétől megfő, de még szaftos marad. Mehet rá kis reszelt sajt, de nem is olyan fontos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése