2010. július 25.

Marokkói fehérbabos disznó-tajine

A recept ismét egy Casa Morós recept átirata, attól függően, hogy mi volt itthon. Természetesen eredetileg bárányból kellene készíteni, és menne bele mángold is, de annak én nem vagyok olyan nagy barátja, úgyhogy kihagytam. A húsválasztást az itteni kisbolt szombat délután fél négykor megtalálható kínálata erősen befolyásolta.

Hozzávalók:
50 dkg felkockázott hús
25 dkg majdnem készre főtt fehérbab
póréhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, Ras-el-Hanout (marokkói fűszerkeverék), friss koriander

Elkészítés:
A felkockázott húst olívaolajjal elkevert Ras-el-Hanoutban bepácolom. A koriander leveleket leszedem a szárról, az előzőleg éjszakára beáztatott babot felteszem sós vízben a korianderszárakkal főni. Kb. 50 percet főzöm. Közben vékonyra felszeletelt fokhagymát olívaolajon megdinsztelek, hozzáadom a bepácolt húst, hagyom egy kicsit rotyogni, majd rádobom a felkarikázott póréhagymát és lefedem. 10 perc múlva hozzákeverem a babot és a felaprított koriander felét. Lefedve újabb 15 percet főzöm.
Tálaláskor rászórom a maradék koriandert, pitát/kenyeret adok hozzá, de jobban belegondolva megöntözhetném egy pici natúr joghurttal is.

From babos tajine

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése