2010. július 12.

Epres joghurt-jégkrém

Ezt ma találtam a Nők Lapja Cafén, és rögtön kedvem is támadt kipróbálni. A recepten első körben nem változtattam, de ötleteim még lennének ;)

From ice lolly

Hozzávalók:
5 dl natúr joghurt
25 dkg eper
5 evőkanál méz

Elkészítés:
Az epret felkockázom, 2 kanál mézzel kcisit összerotyogtatom. A joghurtba belekeverem a maradék mézet. Rétegezve beletöltöm jégkrémes poharakba, a meleg eperlé szépen össze-vissza fog csorogni, úgyhogy a kész jégkrém jól néz ki. Mehet a mélyhűtőbe.

From ice lolly

Biztosan lehetne másféle gyümölcsből is csinálni, pl. bármilyen bogyósból, de engem igazán a fűszerek izgatnak. Pl. lehetne simán fahéjas, vagy esetleg egy izgalmasabb gyömbéres, de szívesen kipróbálnám, hogy a zöldfűszerek hogyan viselkednek, mondjuk egy egészen picire aprított menta. Vagy esetleg az egészet megbolondítani legújabb kedvencemmel, egy kis Grand Marnier-val?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése