2013. január 24.

Tiramisus brownie

A tiramisut nagyon szeretjük. Hát még a brownie-t. Így amikor rátaláltam a tiramisus brownie receptjére, akkor egyértelmű volt, hogy ki kell próbálni.
Az alapot a már jól bevált receptemből sütöttem, nem kísérletezgettem mással. A tetejét vettem az új receptből. Végül így néz ki:

Hozzávalók:
- A brownie-hoz:
20 dkg vaj
25 dkg étcsoki4 tojás2 tojássárgája1 rúd vanília20 dkg barna cukor2 ek liszt2 ek kakaópor1 csipet só
- A "tirmisuhoz":
babapiskóta - nem tudom mennyi, amennyivel egy rétegben le lehet fedni a tepsit
kb 1 dl erős kávé
25 dkg mascrpone
25 dkg natúr Philadelphia
1 fiola vanília aroma
5 dkg cukor
4 tojásfehérje

Elkészítés:
Idézem magam a brownie készítésével kapcsolatban:
A sütőt 180 fokra előmelegítem, egy tepsit kivajazok, és sütőpapírral kibélelek. A csokit a vajjal együtt kevergetve felolvasztom (vagy a mikróban, nem teljes erősségen, percenként megkeverve). Kikeverem a tojásokat és tojássárgákat a vanília pépjével, és két adagban hozzáadom a cukrot. A recept megalkotója szerint minden újabb hozzávalót a keverőtál oldaláról kell beönteni, hogy a keverékbe vitt levegőt ne bolygassuk meg. A cukor után következik a csokis-vajas keverék, majd a liszt, kakópor és a só.
A tiramisus verzióba egy kis őrölt kávét vagy nescafét is lehet keverni.
Pár kanálnyi kivételével beleöntöm a masszát a tepsibe, a tetejét kirakom babapiskótával, amit egyenletesen (kiskanállal) meglocsolok a kávéval. Összekeverem a mascarponét, a Philadelphiát, a vanília aromát, a cukrot és a tojásfehérjéket, és ráöntöm a babapiskóta rétegre.
A végén rápöttyözöm a maradék csokis tésztát, és egy villával alhúzogatom, hogy márványos legyen. (Nem lesz, de fő az igyekezet.)
Kb 45-50 perc alatt megsütöm, a közepének nem kell teljesen átsülnie, majd megszilárdul.
Megpróbálom kivárni, amíg kihűl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése