2013. január 9.

Madeleine

Egy régen áhított karcsonyi ajándéknak hála végre ki tudtam próbálni Édes és Keserű madeleine receptjét. Január lévén nem került bele friss eper és egyéb huncutságok, egyelőre az alapot sütöttem. De mivel puha és isteni lett, ami másnapra sem szárad ki (harmadnapról nincsenek információk), ezért még biztos fogok vele kísérletezgetni.


Hozzávalók:
90 g liszt
1 tk sütőpor
100 g olvasztott vaj
2 tojás
1 tojássárgája
100 g cukor

Ezen kívül:
a sima verzióhoz
- plusz egy ek liszt
- vanília aroma
- egy (bio) citrom reszelt héja
a kakaóshoz:
- egy ek kakaó
- egy (bio) narancs reszelt héja

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral krémesre keverem, ez jó pár perc, ettől lesz könnyű a süti. Ha vaníliás madeleinet készítek, akkor itt keverem bele az aromát. Utána hozzáadom a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat, opcionálisan a kakaót és a reszelt citrushéjat.
A tésztát elosztom a madeleine formákba, nekem egy adagból 24 kagyló lett. 200 fokon kb 8 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése