2010. december 30.

Arabos rizottó

Ma értünk haza a Nagy Karácsonyi Őrületből, ami nagyon jó volt, de ugyanennyire fárasztó is. A nap hazacuccolással és mosással telt, úgyhogy csak egy spontán, recept nélküli főzés fért bele. Mivel otthon sok hagyományos magyar finomság volt, ezért most a fűszerezésnél kicsit elengedtem magam. Íme az eredmény:

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
30 dkg rizottórizs
6 dl zöldségleves
1,5 dl fehérbor
fél vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kismillió fűszer (az én kombinációm: curry, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, egy babérlevél, só, bors)
mazsola
szeletelt mandula
5 dkg vaj

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, olívaolajon megdinsztelem. Egy másik lábosban megpirítom a felkockázott húst. Rádobom a dinsztelt hagymára a rizst, elkeverem, hozzáadom a mazsolát, a madulát és a fűszereket, majd ráöntöm a bort. Ha elfőtte, akkor megy bele a csirke, majd 2-3 adagban adom hozzá a zöldséglevest. Amikor kész, kiveszem a babérlevelet, lehúzom a tűzről, és belekeverem a vajat. Azonnal tálalva a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése