2011. április 3.

Epermisu

Beköszöntött a nyár. Komolyan. Süt a nap, meleg van, és az egész város a tóparton lebzsel.
Ennek örömére minden kertészkedési szabályt áthágva felfrissítettem a virágládák tartalmát. A tavalyi évet mérsékelten túlélt versenyzőket eltávolítottam, a helyükre fűszernövények (rozmaring, kakukkfű, zsálya, bazsalikom) és levendula került. Fölszereltük a Boék esküvőjéről megmaradt lampionsort, és kint is vacsiztunk. Volt kacsamell, rozmaringos krumpli, bazsalikomos paradicsomsaláta, illetve az itt következő epermisu.

Epermisu
Hozzávalók:
kb 10 dks babapiskóta
50 dkg mascarpone
1 pohár natúr joghurt
porcukor
1 citrom lereszelt héja és fél citrom leve
1 vaníliarúd pépje
60-70 dkg eper

Elkészítés:
A mascarponét kikeverem a joghurttal, citromhéjjal és - lével, illetve a vaníliával, és ízlés szerint édesítem. (Lehűtve kevésbé érződik édesnek, ezt bele kell kalkulálni.) Belekeverem a feldarabolt epret, majd tiramisu-szerűen rétegezem a babapiskótával, ami a krémtől teljesen meg fog puhulni. Pár órára behűtöm.

2 megjegyzés:

  1. És hogy van a függőágy? :)

    VálaszTörlés
  2. A kérdés teljesen jogos, és már én is többszöt felvetettem a ház urának, de valahogy nem meri belebikázni egy sviccer ház falába azokat a bazi nagy tipliket.

    VálaszTörlés