Ella jóvoltából fel fognak bukkanni a blogon gluténmentes (GF) receptek. A dolog nyilván annál nagyobb kihívás, minél nagyobb a liszt aránya az ételben.
Itt egy nagyon gyors, és jól használható pizza recept a BBC Good Food-ról.
Hozzávalók:
200 g GF liszt
fél ek só
2 ek olívaolaj
7 g szárított élesztő (egy tasak)
1 ek rozmaring
bors
125-150 ml langyos víz
Elkészítés:
A víz kivételével minden hozzávalót késes robotgépbe teszek, és pulzálva összedolgozom. Apránként hozzáadom a vizet, amíg kb összeáll a tészta. A végén kézzel összegyúrom, olajozott sütőpapíron kinyújtom. Elég pontosan egy tepsinyi lesz.
15 percet kelesztem, aztán meg lehet pakolni. 200 fokon kb 15 perc alatt sül meg.
Itt egy nagyon gyors, és jól használható pizza recept a BBC Good Food-ról.
Hozzávalók:
200 g GF liszt
fél ek só
2 ek olívaolaj
7 g szárított élesztő (egy tasak)
1 ek rozmaring
bors
125-150 ml langyos víz
Elkészítés:
A víz kivételével minden hozzávalót késes robotgépbe teszek, és pulzálva összedolgozom. Apránként hozzáadom a vizet, amíg kb összeáll a tészta. A végén kézzel összegyúrom, olajozott sütőpapíron kinyújtom. Elég pontosan egy tepsinyi lesz.
15 percet kelesztem, aztán meg lehet pakolni. 200 fokon kb 15 perc alatt sül meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése